Geniesymposium

Break-out sessies

BREAK OUT sessie 4


Naam:

Elke missie, elk moment!

Geleid door: 

Commandant 11 Genie compagnie luchtmobiel. De luchtmobiele brigade is een snel inzetbare lichte infanterie eenheid die overal ter wereld binnen 7 tot 20 dagen inzetbaar is. Hiervoor gebruikt de brigade luchttransport middelen die vaak beperkt zijn in capaciteit. De eenheid kenmerkt zich door een hoge mate van Can do mentaliteit gecombineerd met een hoge mate van improvisatie vermogen omdat de middelen vaak maar beperkt aanwezig zijn. Door deze kenmerken maakt de eenheid uitermate geschikt voor het uitvoeren van een zogeheten First Entry, of terwijl de First boots on the ground.

Casus: 

De eerste casus beschrijft de inzet van de luchtmobiele brigade na een humanitaire crisis als gevolg van een orkaan op Sint Maarten. Door de schade van het natuurgeweld zijn duizenden mensen dakloos geworden, gewonden liggen onder het puin en  de veiligheid kan door lokale autoriteiten niet meer gewaarborgd worden, kortom de chaos is groot. De luchtmobiele brigade kiest ervoor om de geniecompagnie van luchtmobiel aangevuld met civiele partners te laten landen op het vliegveld in het westen van het eiland. Haar taak is het opbouwen van een command post met situational Awareness (begrijpen van de omgeven), het verkrijgen van mobiliteit op het eiland en het uitvoeren van een Battle Damage Assesment (BDA) van het ergst getroffen gebied in het oosten van het eiland. De hoofdvraag: Hoe is uw bedrijf in staat om deze operatie te ondersteunen

De 2e Casus richt zich op  een first entry in het door terroristen geplaagde land Mali. De stad Timbuktu is van strategisch belang en moet dan ook veroverd worden van de Jihadistische troepen. Het vliegveld van Timbuktu is onklaar gemaakt door  explosieven waarmee 3 kraters in de landingstrip zijn geslagen. De troepen worden ingezet per parachute! De genie compagnie heeft de taak gekregen om de gaten in de landingstrip zo snel mogelijk te dichten met alle beschikbare middelen. De hoofdvraag:  Welke middelen/ mensen zet u bedrijf in om het dichten van deze gaten te versnellen.
Om zwaardere middelen met vliegtuigen aan te voeren is het noodzakelijk om deze gaten zo snel mogelijk te dichten.  De twee grootste factoren van invloed zijn hierbij het gevaar vanuit vijandelijke troepen en de beperkte capaciteit van het luchttransportmiddel.

Doelgroep:

Wij zijn op zoek naar bedrijven/personen met een hoge mate van flexibiliteit bij het ondersteunen van onze operaties. Met vooruitstrevende denkers die niet bang zijn om met out of the box oplossingen te komen.

Voorbereiding:

Zorg dat u de dimensies van uw middelen/ mensen weet, dit in verband met de beperkte laadcapaciteit van de luchttransport middelen van defensie.